Лятото и мойта турбина пръдна.Втулките и единия пропелер бяха заминали.Ремонт,плюс монтаж демонтаж туй в сервиза на Алфа Ромео Варна 620 лева!Има си и гаранция.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Турбо проблеми с турбо на 2.4JTD (136hp) - ретроспекция.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от mimsi78 Покажи съобщениеЗдравейте момчета ,
моля за малко помощ .Незнам дали питам в правилната тема , но преди малко от сервиза ми казаха , че колата /АР 166 /2,4 ЖТД - 99г. / има проблем с турбото .В момента го свалят и още нямам много инфо ,но много моля, кажете ми къде в Пловдив да го закарам и при кого ?
Колата купихме скоро , а другата ни Алфа е бензинова и нямам представа къде да ремонтирам дизела .Освен това съм жена / не блондинка /, затова моля за разбиране , ако не обяснявам нещо правилно .
Всякакви съвети ще ми бъдат от полза .
Благодаря на всички за съветите и съдействието .
Колата вече е в движение .В крайна сметка решихме да рециклираме нашето си тубро , вместо да взимаме вт. употреба . Засега всичко е ОК и се надявам така да продължи .
Благодаря Ви още веднъж !ALFA ROMEO 146/1.4-TS-16V
1999г.
ALFA ROMEO 166/2.4 JTD -1999г.
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеКолега това въобще не са пожелания а факти - ако продължиш да караш с това масло. Това исках да кажа аз за другото открих че тука 10 човека говорят на 11 езика и немогат да се разберат така че няма да се намесвам Успех колега и със здраве
6000хил. км. Мобил 10В40 - минус 3 литра ?
7000хил. км. Валволин - боза и минус 2 литра ?Last edited by MaVrUt; d.m.y г., 21:40.
Comment
-
Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщениекакви пари ти седна ремонта?
1000лв. общо със сваляне , качване , пълно рециклиране и почистване .Дават и гаранция .
Добре ми се видя , при положение че за втора ръка ни искаха 500 лв само за турбото .ALFA ROMEO 146/1.4-TS-16V
1999г.
ALFA ROMEO 166/2.4 JTD -1999г.
Comment
-
Първоначално публикувано от MaVrUt Покажи съобщение40 000хил км. Селения Голд 10В40 , мотора е почти безупречен, маслото не мърда и стои бистро. Предположения от какво може да е ?
6000хил. км. Мобил 10В40 - минус 3 литра ?
7000хил. км. Валволин - боза и минус 2 литра ?А къде прочете че съм ти препоръчал Мобил или Валволин
ПП: тия километри на тая дето е на части ли ги навъртя или на другата ?0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщениеТва незнам от коя година го извади, но ако от тогава си навъртял само 40 000 бравоА къде прочете че съм ти препоръчал Мобил или Валволин
ПП: тия километри на тая дето е на части ли ги навъртя или на другата ?
Comment
-
Първоначално публикувано от MaVrUt Покажи съобщениетова е на дизеловата, просто казвам кое е качествено според мен, селениата си е много хубаво масло, вярно двигателите са съсвсем различни, но не вярвам положението при ЖТД двигател да е много по различно от това на стар ТДИ с това масло. или аз купувам много качествено масло или ЖТД си е пълен боклукИ пак ти казвам не е важно дали колата харчи някакво си масло важно е как маслото си запазва свойствата със времето и натоварването
0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super
Comment
-
не искам да влизам в спорове но жалко че не пазя опаковката на която си пише ГОЛД , може и да е спряно, явно са ми дали старо но както и да е, естественно ,че гледам кое го гори, не мога постоянно да гледам щеката до каде е, щом колата върви още начи си смазва добре и не го сменям на боза като други.
Comment
-
Първоначално публикувано от MaVrUt Покажи съобщениене искам да влизам в спорове но жалко че не пазя опаковката на която си пише ГОЛД , може и да е спряно, явно са ми дали старо но както и да е, естественно ,че гледам кое го гори, не мога постоянно да гледам щеката до каде е, щом колата върви още начи си смазва добре и не го сменям на боза като други.0888 232 484 - Бобо Extreme Service
sigpic
Comment
Comment